18. CLAAS Konferencia Nap
NAIK MGI – 2019. április 1., hétfő, 09:04

2019. március 21., Budapest

 

A Claas szakmai vezetése minden évben találkozik egy konferencia alkalmával Magyarországon a hazai mezőgép szakma és a sajtó képviselőivel. A 18-ik alkalomra idén rendhagyóan Budapesten került sor.

Az idei Claas Konferencia Nap fő témája a multinacionális konszernen belül a kutatás-fejlesztésen, gyártáson és az értékesítésen belüli együttműködések bemutatása volt.

Thomas Böck, a Claas Group Igazgatóságának tagja a megnövekedett gyártási portfólió igényelte konszernen belüli átalakulásokról és az USA-tól Kínáig terjedő együttműködésekről tartott előadást.

Claas-Peter Stickel, a Gabona Üzletág K+F vezetője a kutatás-fejlesztés mátrixban szervezett együttműködési rendszereket mutatta be a különböző gyárak és K+F kutatóhelyek között. Ezek között megtalálhatóak a globális csoportok és a funkcionális egységek is.

A Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Andreas Szakácsi előadásában bemutatta azt a Claas Global Production Network-ot, amely a gabonavágóasztalok gyártásában működik a Claas kombájnokat gyártó és összeszerelő üzemek között Harsewinkeltől Omahan (USA) és Krasznodaron keresztül Indiáig és Kínáig.

Reinhold Mähler, a Claas Elektronikai Rendszerek vezető termékmenedzsere a különböző Claas gépek kommunikációs rendszereinek egymásra épülését és kapcsolódási lehetőségeit mutatta be, valamint szólt a Claas által épített BigData adatbázisról és a Farming 4.0 programról is.

Max-Ferdinand von Korff a gépértékesítésben a „gazda-gyártó-kereskedő” háromszög egymásra épülő bizalmát és az emberi kapcsolatok fontosságát emelte ki.

Nóvé Mária, a Claas Hungária Kft. HR vezetője a törökszentmiklósi gyárban meghonosított dolgozóbarát munkahelyi szerveződésekről és a különböző szakmai versenyekről és ösztöndíjról szólt, majd Rádics János, a BME docense az egyetem Géptervezési Tanszéke és a Claas Hungária Kft. közötti kapcsolatokat mutatta be.

A kerekasztal beszélgetés során Dr. Juhász Anikó az Agrárminisztérium helyettes államtitkára a gépek és az azokat működtető szakemberek fontosságát emelte ki a magyar mezőgazdaság termelési hatékonyságának növelésében.

Morczinkó Zoltán István, a Pénzügyminisztérium Munkaerőpiacokért és Vállalati Kapcsolatokért felelős helyette államtitkára a szakmai utánpótlásról és a fejlesztési támogatásokról tartott rövid előadást, kiemelve a mezőgépgyártás fejlesztésére meghirdetett Irinyi Tervet.

A gazdag szakmai program végén a Claas jelenlévő képviselői sajtótájékoztató keretében válaszoltak az újságírók kérdéseire.

 



AMMÓNIA GÁZ EMISSZIÓS MODELL - Sertés

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.