Az energikus energetikus – Prof. Dr. Tóth László 80 éves
NAIK MGI – 2019. május 21., kedd, 15:52

Rendhagyó munkaértekezletet tartott május 21-én a Szent István Egyetem Folyamatmérnöki Intézete az egyetem rektori dísztermében.

Dr. Tóth László professor emeritus 80. születésnapjának köszöntésére gyűltek össze volt és jelenlegi munkatársai, pályatársai, barátai.

Dr. Kiss Péter intézetigazgató megnyitója után a Professzor Úr rendkívül gazdag szakmai életútjának bemutatása Dr. Szabó Istvánnak, a Mechanikai és Géptani Intézet igazgatójának laudációjával kezdődött, végig kísérve a professzor egyetemista éveit.

Őt követve Dr. Gulyás Zoltán, a NAIK MGI intézetigazgatója bemutatta az akkori Gépkísérleti Intézetben töltött éveket, kutatói pályáját, egészen a főigazgatói posztig.

A laudációk sorát Dr. Kátai Lászlónak, a Gépészmérnöki Kar dékánjának szavai zárták, amely az Intézet utáni évekbe engedett bepillantást, különös tekintettel az egyetemen folytatott oktatói munkásságára, széles körű kutatási és gazdag publikációs tevékenységére, továbbá a jelenleg is aktív szakmai szerepvállalására.

A munkatársak, barátok és tanítványok méltató szavai, emlékezetes pillanatokat felidéző hozzászólásai után Dr. Tóth László professzor pohárköszöntőjében háláját fejezte ki a sok támogatásért, a gazdag és sikeres életútjáért, végezetül bizakodóan tekintett a jövőbe tudományos, oktatói és szakmai munkáját illetően is.

 



AMMÓNIA GÁZ EMISSZIÓS MODELL - Sertés

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.