Jó volt a „kapás” Szarvason - két díjjal tért haza a NAIK MGI
2019. szeptember 27., péntek, 09:25

2019. szeptember 20-án Szarvason, a NAIK Halászati Kutatóintézetében került megrendezésre, immár hagyományként a II. Agrár-Horgász Kupa és Családi Nap.

A rendezvény keretében a szervezők lehetőséget adtak az intézeti csapatoknak halétel-főző versenyen való részvételre, valamint egyéniben jelentkezni lehetett horgász versenyre is.

A NAIK MGI lelkes csapata nem volt rest hajnalok hajnalán útra kelni Szarvasra, ahol egy 4 fős főző csapattal, és két fő horgásszal képviseltette magát.

A házigazda és egyben szervező Halászati Kutatóintézet munkatársai ismét nagy gonddal készültek a jeles megmérettetésre, nagyon kellemes és élményekben gazdag programot állítva össze a NAIK intézetei és szakmai társintézetei részére.

A nap egyik legizgalmasabb eseménye a szakmai vezetés kíséretében megrendezett tokhal bemutató volt, ahol a részvevők testközelből ismerhették meg ezt a fokozottan védett, egzotikus, őshonos halunkat.

Az igazán kellemes hangulatot tovább fokozta a gyönyörű idő, a tavon való csónakázás, a rengeteg kiváló halétel-kóstolás, valamint a magas minőségű, kézműves sör és intézeti borkóstoló.

Nem tagadjuk, csapatunk nyerni indult a messzi Szarvasra, és a gondos előkészületek, az összehangolt csapatmunka meg is hozta a kívánt eredményt: az MGI főzőcsapata - Paulovics Ildikó, Szöginé Birta Diána, Dócziné Lencsés Nóra és Kótiné Seenger Julianna részvételével a halételfőző-verseny megosztott első helyezettjeként zárta a megmérettetést.

A nyertes étel egy kapros túrógombóccal kísért, pirított szalonnával hintett harcsapaprikás volt, mely a helyszínen, bográcsban készült.

Csapatunk másik fele, az egyéniben indult horgászaink is mindent megtettek a sikeres szereplését: Takács Sándor a horgászversenyen 2107 pontot ért el, Bácskai István pedig 2300 össz. pontszámú teljesítménye mellett az általa fogott 2,150 kg súlyú tőponttyal a legnagyobb kifogott hal kategória győztese lett.

 

A rendezvény családi nap jellegből adódóan az MGI junior utánpótlás csapata is kivette részét az előkészületekből, amivel nagyban hozzájárultak a sikeres naphoz.

 

Nagyon köszönjük a NAIK HAKI-nak a rendkívül színvonalas rendezvényt és a szíves vendéglátást! A jókedvű készülődés, az izgalmas versenyek, és az elért eredmények alapján biztosan állíthatjuk: Jövőre újra Szarvason!

 



AMMÓNIA GÁZ EMISSZIÓS MODELL - Sertés

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.