Nigériai vendégek látogatása a NAIK-nál
2017. június 19., hétfő, 13:08

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében június 12-én nigériai vendégek jártak a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézetben és a NAIK Biotechnológiai Kutatóintézetben. A tizennégy fős küldöttség magas rangú kormánytisztviselőkből, katonai vezetőkből és a tudományos élet képviselőiből állt.

A NAIK MGI tevékenységét rövid előadás keretében Dr. Szalay Kornél tudományos igazgatóhelyettes mutatta be. Az előadást a vendégek részéről élénk érdeklődés kísérte; Dr. Szalay Kornél számos, részletekbe menő kérdésre válaszolt. Ezt követően a küldöttség tagjai a NAIK MGI szakembereinek vezetésével a különböző laborokban folyó munkával ismerkedtek.

Délután került sor a NAIK MBK meglátogatására, ahol a vendégek először a Szent István Egyetem tevékenységével ismerkedhettek meg, Dr. Szabó István rektor-helyettes előadása során. Ezt követően Dr. Szittya György ismertette az intézetben folyó munkát, végül a laborok látogatásával zárult a nigériai küldöttség gödöllői programja. A NAIK-tól azonban még nem búcsúztak a vendégek, hiszen a következő napon a szegedi Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. és a szarvasi NAIK Halászati Kutatóintézet tevékenységével ismerkedtek.



AMMÓNIA GÁZ EMISSZIÓS MODELL - Sertés

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.