Permetezőgép-felülvizsgálati alapképzések Gödöllőn a NÉBIH és a NAIK MGI közös szervezésében
NAIK MGI – 2019. szeptember 25., szerda, 14:33

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet idén nyáron történt módosításnak köszönhetően, hosszú előkészítő munkát követően végre hivatalos keretek között is elindul hazánkban a használatban lévő permetezőgépek időszakos műszaki felülvizsgálati rendszere.

A rendszer működtetésével és felügyeletével kapcsolatos feladatokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) látja el.

A rendszer fontos részét képező alapképzés megtartásával a NÉBIH a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézetet (NAIK MGI) bízta meg. A NAIK MGI munkatársai a későbbiekben várhatóan a rendszeres továbbképzésekkel kapcsolatosan is kapnak majd feladatokat.

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2019. szeptember és október hónapokban 4 vagy 5 alkalommal, a következő napokon került/kerül megtartásra az alapképzés: szeptember 19. és 24., október 3. és 9. Az esetleges 5. alkalom időpontja a későbbiekben kerül véglegesítésre.

Az alkalmanként egy napos alapképzés délelőtti részében szakmai előadások hangzanak el, délután pedig 1 db függesztett kivitelű szántóföldi és 1 db vontatott kivitelű ültetvény (kertészeti) permetezőgép műszaki felülvizsgálatára került sor a NAIK MGI Növényvédőgép Vizsgálólaboratóriumában, amely a Nemzeti Akkreditáló Hatóság által akkreditált.

Amennyiben érdeklődik az alapképzésen történő részvétel iránt és minden tekintetben megfelel a NÉBIH által támasztott követelményeknek, szeretettel várjuk az alapképzésen!

 



AMMÓNIA GÁZ EMISSZIÓS MODELL - Sertés

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.