Szakmai részvétel a „Csökkenthető-e az aszálykár? – Talajnedvesség-megőrző módszerek a mezőgazdaságban” c. konferencián
2018. január 19., péntek, 12:53

2018.01.16-án a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézetének munkatársai részt vettek a Földművelésügyi Minisztérium által rendezett szakmai rendezvényen.

Az egy napos konferencia témája a mezőgazdasági talajok ésszerű és szakmailag megfelelő használata köré fonódott, mely témát tovább szűkítve a talajok optimális vízháztartását óvó, nedvességét megőrző módszereken volt a fő hangsúly.

Az emberi élet minőségéhez szükséges kritériumok kivétel nélkül szoros és komplex összefüggésben vannak a talajjal, valamint annak fenntartható használatával. Ezt a tényt a konferencia nyitó beszédében Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is kiemelte, és fokozottan felhívta a figyelmet arra, hogy a problémakör kezelésében komoly társadalmi felelősségvállalásra is szükség van.

A konferencia első felében az előadók általánosságban, mégis lényegre törően mutatták be a probléma gyökérének okait, jelenségeit és következményeit, továbbá megoldáshoz közelítő javaslatokkal álltak elő. Megismertették a szakmai hallgatóságot az aszálykárok csökkentésére irányuló „parancsolatokkal”, újszerű növénynemesítési irányokkal, valamint a precíziós gazdálkodás vitathatatlan előnyeivel is.

Hasznos információkat hangoztak el pályázati programlehetőségekről, melyek segítségével a kutatói és innovatív tevékenységek új lendületet kaphatnak.

A konferencia második részében konkrét termékek kerültek bemutatásra, amelyek alkalmazása a mezőgazdasági gyakorlatban is racionális döntés lehet.



AMMÓNIA GÁZ EMISSZIÓS MODELL - Sertés

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.