Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Kihelyezett Agrár-Műszaki Tanszék

A tanszék története

A NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet sok évre visszatekintő kapcsolatban áll a Szent István Egyetemmel, a Gépészmérnöki Karral kiemelten. A Kar hallgatói az intézetben hagyományosan lehetőséget kaphatnak a kutatási laboratóriumok, szántóföldi bemutatók megtekintésére és a gyakorlati ismeretek bővítésére az intézet kutatóinak, szakembereinek vezetésével.

Talajművelő gépek bemutatása szabadföldön

Gyakorlati bemutató a szélcsatornánál és az Akkreditált Növényvédelmi laboratóriumban

Azért, hogy a gyakorlati bemutatók mellett az elméleti oktatásnak is megfelelő körülményeket teremtsenek a két intézmény 2002-ben létrehozta a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Kihelyezett Agrár-Műszaki Tanszékét és kialakította a Bánházi Gyula előadótermet. A terem magas színvonalú műszaki képzéshez biztosít lehetőség a hallgatók számára 35-50 fős csoportokban.

Bánházi Gyula előadóterem

Bánházi Gyula 1957-től haláláig, 1989-ig az intézet jogelődjének igazgatója. Címzetes egyetemi tanárként oktatott a SZIE Gépészmérnöki Karán. Az agrárműszaki tudományterület és a gépesítésfejlesztés meghatározó és kimagasló személyisége volt. Életpályája példaértékűen igazolja az egyetemi képzés, a műszaki gyakorlat, és a kutatás-fejlesztés szinergiája által képviselt értéket.

Bánházi Gyula emléktábla


Képzés

A két intézmény együttműködésének köszönhetően a tanszék fontos szerepet vállal más felsőoktatási intézmények B.Sc. és M.Sc. szintű hallgatóinak elméleti és gyakorlati képzésében, valamint aktív szerepe van a Ph.D. oktatásban is. A Szent István Egyetem mellett minden évben érkeznek hallgatók a Budapesti Műszaki Egyetemről, a Nyugat Magyarországi Egyetemről is.


Kapcsolat

Tanszékvezető

Dr. Fenyvesi László, egyetemi tanár
fenyvesi.laszlo[kukac]gek.szie.hu
+36 30 722-5380

 

Az oktatási tevékenységek és gyakorlati bemutatók koordinátora

Dr. Szalay Kornél
szalay.kornel[kukac]mgi.naik.hu
+36 70 935-4799

 

Az oktatási tevékenységeket és gyakorlati bemutatókat a SZIE GEK, valamint a NAIK MGI mérnökei, kutatói és szakemberei végzik, tématerülettől függően külső szakemberek közreműködésével, bevonásával.AMMÓNIA GÁZ EMISSZIÓS MODELL - Sertés

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.