AGEM-S workshop – Ammónia gáz emisszió modell sertéstartó gazdaságok számára
2019. június 4., kedd, 11:00

2019. május 29-én Herceghalomban került sor az „Ammónia emisszió kalkulátor kifejlesztése hazai sertéstartó gazdaságok számára” c. projekt részeként megrendezett workshopra, ahol a jelenleg tesztüzemben működő AGEM-S webes alkalmazást mutatták be a fejlesztők a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetsége és az Agrárminisztérium képviselőinek.

A résztvevőket először Dr. Rózsa László, a házigazda NAIK ÁTHK intézetigazgatója köszöntötte, majd a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet, a NAIK Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézet, az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet és a PE Georgikon Kar kutatóiból álló konzorcium ismertette az AGEM-S modell kifejlesztésének hátterében meghúzódó EU-s elvárásokat és irányelveket. Bemutatták a modell elméleti hátterét, adat szintű felépítését, háttérszámításait, valamint a webes alkalmazás adatbeviteli és a sertéstelepet az ammónia emisszió szempontjából értékelő felületeit.

A workshop résztvevői kölcsönösen profitáltak a felvetődő kérdésekre kapott válaszokból és további felhasználási irányokat azonosítottak be.



AMMÓNIA GÁZ EMISSZIÓS MODELL - Sertés

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.