Távérzékelési szakmai konferencián a NAIK MGI kutatói
2019. február 13., szerda, 10:05

11. EARSel konferencia, Brno

 

Hagyományosan kétévente kerül megrendezésre az EARSel Imaging Spectroscopy Workshop, melynek idén a csehországi Brno adott otthont, február 6. és 8. között. A neves rendezvényen a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézetet Sillinger Fanni és Dr. Szalay Kornél képviselte.

Helyszín: Masaryk University Campus Bohunice

 

Az előadások főbb témái: képalkotó spektroszkópia az űrből, képalkotó spektroszkópia személyzet nélküli légi járművekről, a vegetáció spektroszkópiája, földi klorofill fluoreszcencia és a különböző adatelemző szoftverek, eszköztárak.

A workshop alapszellemiségét az egyik neves kutató, Helge Aasen (Eidgenössische Technische Hochschule, Zürich) fogalmazta meg előadásában: „Az elmúlt 10 évben a robotika, a számítógépes látás és az érzékelőtechnika fejlesztése új, alacsony magasságú távérzékelő eszközök fejlesztését eredményezte, a rendkívül magas térbeli és spektrális felbontású pilóta nélküli légi járművekkel. Ez a fejlemény forradalmat eredményezett a térinformatikai adatgyűjtésben is.”

A tudományos eredményeket bemutató poszterek között minden érdeklődő megtalálhatta a saját tudományterületéhez legközelebb állót, és akár személyes konzultációt is folytathatott a tanulmányok készítőivel.

Két szekcióülés között a látogatóknak lehetősége nyílt találkozni a kiállítói standokon lévő legújabb fejlesztésekkel.

 

Fotók: Sillinger Fanni (NAIK MGI)

Tudományos fejlesztéseket bemutató poszterek a workshopon

 

Az ESA és a Headwall kiállítói standja



AMMÓNIA GÁZ EMISSZIÓS MODELL - Sertés

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.